Hva er aldersgrensen?

18 år, uten unntak som hos alle seriøse studioer i Norge. :)

 

Hvor lang ventetid har dere?

Vanligvis har vi mellom 3-6 uker ventetid for å begynne på større prosjekter. Men ofte kan vi få mindre ting inn litt tidligere.

Hvis du plutselig skal til Harstad eller du er sent ute å bestille tid, er det bare å ta kontakt; så kan vi sette deg på ventelisten. Eller hvis du er heldig kan det være vi har fått noen avbestillinger tidligere og kan få deg inn på kort varsel!

 

Hvordan bestille time?

Du kan enten komme innom studioet, ringe den tatovøren du vil ha time hos direkte eller ved å bruke bookingskjemaet her på siden. 

Pass på at du får med nøyaktig størrelse, hva budsjettet ditt er, når det passer, og evt. referansebilder du har. 

 

Hva koster det?

For større prosjekter regner vi 1500,- per time. Mindre ting tar vi fastpris alt etter størrelse, plassering, detaljer etc. Hvis du kommer innom studioet så kan vi annslå ca pris. Minstepris er 1200,- 
Hvis du har begrenset budsjett er det bare å si dette når du bestiller time, så kan vi dele opp større prosjekter deretter.

 

Jeg skal bare ha en prikk/strek/bokstav/ etc. er det fortsatt minstepris?

Ja, selv om tatoveringen er liten og  går raskt har vi fortsatt samme utgifter til utstyr som på en større tatovering, og det tar fortsatt like lang tid å rigge opp og ned arbeidsstasjon desinfisere alt, få på stencil. etc. Hvis du vil ha noe som bare tar et par minutter å tatovere, og  vil gjøre det mer økonomisk, kan du ta det sammtidig som du tar noe større.

 

Hva burde jeg tenke på før jeg kommer å tatoverer meg?

Det er viktig å være frisk og uthvilt når du kommer. Samt spise skikkelig først, ta også gjerne med noe å spise hvis du skal sitte en stund; da det er viktig å holde blodsukkeret stabilt.

Hvis du har noen sykdommer eller allergier er det også veldig viktig at du informerer oss om dette før du tatoverer deg.

Hvordan fungerer det med depositum?

Ved timebestilling tar vi 500,- i depositum ved små tatoveringer og 1000,- hvis vi setter av en hel dag. Dette er ikke refunderbart, men timen kan endres til et annet tidspunkt hvis vi får beskjed god tid i forveien.  Grunnen til at vi må gjøre det slik, er at det er en del faste utgifter med å drive et firma, som f. eks husleie, strøm, telefoni, forsikringer, utgifter til regnskap og revisjon, betalingssystemer, vedlikehold etc. etc. dette beløper seg fort til flere tusen per dag. Når vi får avbestillinger så er det vanskelig å få inn noen andre på kort varsel som tar nøyaktig like lang tid som var satt opp. Da får ikke vi brukt vår tid effektivt lengre, å får dermed ekstrakostnader vi må dekke selv.
I tillegg går det veldig mye tid på å ringe/maile rundt å prøve å flytte kunder hele tiden når det blir endringer i avtaleboken. Vi vil helst ha en mest mulig forutsigbar kalender slik at vi kan bruke vår tid på å tegne og tatovere heller :) Derfor annbefaler vi at du er helt sikker på at du vil ha tatoveringen før du bestiller time.

Jeg har ikke tid til å komme innom studioet, kan dere tegne noen forslag til meg og sende på epost? 

Vi har dessverre bare tid til å skisse til de som har bestilt time og betalt depositum. En ferdig tegning til en tatovering kan ta ganske mange timer å lage. Hvis vi tillegg må gjøre flere ferdige utkast ville dette tatt veldig lang tid og  vært veldig tungvint å gjøre via epost. 
Som regel gjør vi mesteparten av skissearbeidet når du kommer for å tatovere deg og  er på studioet, slik kan vi tilpasse designet til plasseringen og samtidig ha en dialog med om hvordan vi skal gjøre det mens vi tegner. På denne måten kan du også være med på designprosessen og påvirke designet hvis du ønsker det. 

 

Hvis du er usikker på hvordan det skal være, eller hvordan ideen du har vil gjøre seg, så kan du bestille en gratis konsultasjon. Da skisser vi raskt opp en komposisjon, diskuterer litt, ser på eventuelle referansebilder og  lager et avtrykk av området. Så kan vi ta det derifra:)

 

Trenger jeg en konsultasjon?

Hvis du er usikker er det bare å sende en mail først med ideene du har til tatoveringen så kan vi se om vi trenger en konsultasjon først for å finne nærmere ut av hvordan gjøre det. Eller om vi kan ta det samtidig som du kommer for å tatovere deg. 

 

Hvor lang tid tar det?

Selv om du bare skal ha noe lite kan det fort gå en time eller to mer en du tror. Vi må bruke litt tid på å finne ut av nøyaktig størrelse og plassering, skissing, rigging av utstyr, etc. Stensilen skal tørke. Vi kan bli avbrutt av andre ting. Eller det kan hende du vil ha noen pauser. 

Uansett bruker vi den tiden vi trenger for å få et bra resultat, å det er derfor viktig at du ikke planlegger noen andre viktige møter rett etter men setter av god tid, slik at slipper unødvendig stress. 

 

Kan jeg ta med en venn?

Du kan godt ta med noen, men vi foretrekker helst at de venter i venteområdet. Dette p.g.a at de ikke kan komme inn i arbeidsområdet av hygieneårsaker. I tillegg kan det være veldig distraherende for tatovøren å flere personer som henger over han/henne mens han/hun konsentrerer seg om å gi deg en best mulig tatovering:) 

 

Kan jeg tatovere meg hvis jeg er gravid eller ammer?

Hvis du er gravid kan du ikke tatovere deg. Dette både p.g.a nedsatt immunforsvar og at du skal unngå all unødvendig påkjenning for kroppen av hensyn til barnets helse. 

Om amming og tatovering er det ikke funnet noe som tyder på at det kan være skadelig, men vi lar det være opp til deg om du vil være føre var å vente til etter du er ferdig i tilfelle. Du kan finne mer info om dette på hjemmesiden til Norsk Tattoo Union og gjøre deg opp en egen mening.

 

Etterbehandling og touch up

Du får skriftlige instruksjoner om hvordan du skal ta vare på tatoveringen når vi er ferdige. Hvis du er uheldig og mister litt farge noen plasser; selv om du har tatt ordentlig vare på den, så er touch up inkludert i prisen. Bare pass på at du bestiller time til dette innen 6 måneder slik at vi bare trenger å gå over akkurat der det trenges, uten at det blir noen fargeforskjell.

Hvis du er usikker på om dette er nødvendig er det bare å komme innom studioet så kan vi se på det. 

 

Andre spørsmål? 

Hvis det er noe mer du lurer på, er du hjertelig velkommen til å komme innom studioet, ringe oss eller sende en melding/epost. :)